Κέικ δίχρωμο (zebra) με άρωμα πορτοκάλι νηστίσιμο

Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτάκι πορτοκαλάδα αναψυκτικό
2 φακελάκια βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Το ξύσμα και τον χυμό ενός πορτοκαλιού
1/2 kgr φαρίνα
4 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση
Ρίχνετε, εκτός από τα δύο τελευταία υλικά όλα τα υπόλοιπα, σε μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ για 2'. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά τη φαρίνα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Χτυπάτε το μίγμα για 1' ακόμη.
Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μπολ ( σε δύο ίσα μέρη). Προσθέτετε στο ένα το κακάο και χτυπάτε με το μίξερ.
Στρώνετε ένα ταψί στρογγυλό με λαδόκολλα. Ρίχνετε εναλλάξ στο κέντρο του ταψιού μικρές ποσότητες από τα δύο διαφορετικά μίγματα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα για 45'-50'.

Γαρνίρετε προαιρετικά με νηστίσιμη Ganache με Φυστικοβούτυρο. 

Σχόλια