Κέικ μυρμηγκάτο με mascarpone

Υλικά
  • 1 φαρίνα (500 gr)
  • 1/4 kgr βούτυρο αγνό
  • 5 αυγά 
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr τρούφα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι -σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κουτάκι σόδα ή σουρωτή
  • 1 κουταλιά της σούπας espresso στιγμιαίο
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση

Ξεκινάτε χτυπώντας. σε ένα μπολ, με το μίξερ ( στην μεγάλη ταχύτητα) την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα- ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το αλάτι. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας εναλλάξ την φαρίνα και την σόδα. Στη συνέχεια χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το τυρί mascarpone, τον καφέ , το κακάο, το κονιάκ και τέλος την τρούφα.
Βουτυρώνετε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε. Στρώνετε καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου με αέρα, για 55'.  Αναποδογυρίζετε το κέικ σε πιατέλα εφόσον κρυώσει.


* Μπορείτε να γαρνίρετε με Ganache με  ζαχαρούχο και espresso


Σχόλια