Μελομακάρονα με Jägermeister

Υλικά

Ζύμη

2 φλυτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο

1/4 φλυτζανιού Jägermeister

το ξύσμα 2 πορτοκαλιών

χυμό 2 πορτοκαλιών

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

2 φακελάκια βανίλια 

1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή 

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού

1 φλιτζάνι πολέντα 

1 φακελάκι baking powder 

800-900gr αλεύρι Dinkel


Σιρόπι

2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη

1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μέλι

2 φλυτζάνια τσαγιού νερό

1 ξύλο κανέλα

λίγα γαρύφαλλα


Για το πασπάλισμα

τριμμένα καρύδια


🌟Προαιρετικά λιωμένη κουβερτούρα (στην οποια προσθέτετε ελάχιστο σπορέλαιο) για επικάλυψη

                                  

Εκτέλεση

Διαλύετε την Σόδα στον χυμό. 

Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά όλα τα υγρά με την ζάχαρη και τα μυρωδικά . Στη συνέχεια  προσθέτετε σιγά σιγά πρώτα την πολέντα, μετά το baking powder και το αλεύρι και ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Πλάθετε μελομακάρονα και τα τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα . Ψήνετε στους 175 C για 25'-30'.

Όσο ψήνονται τα μελομακάρονα ετοιμάζετε το σιρόπι , βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 3' . Αφαιρείτε τον αφρό όσο βράζει. 

Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα τα τοποθετείτε σε βαθύ ταψί και τα περιχύνετε με το σιρόπι. Τα αφήνετε μέχρι να το απορροφήσουν. 

Στη συνέχεια, αν θέλετε, τα βουτάτε σε λιωμένη κουβερτούρα.

Τέλος τα βάζετε σε πιατέλες και τα πασπαλίζετε με τα τριμμένα καρύδια

Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτά των ζαχαροπλαστείων.

Σχόλια