Cookies με σοκολάτα

 Υλικά για 60-70 μπισκότα:

450gr Αλεύρι

150gr αλεσμένους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια..

200gr νηστίσιμη πραλίνα

250gr Μαργαρίνη(μαλακωμένη)

200gr Νιφάδες Βρώμης αλεσμένες

150gr Μαύρη ή Καστανή ζάχαρη

120ml δυνατό Espresso

1 baking powder

2 φακελάκια βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε χυμό μισού πορτοκαλιού

Γλάσο
200gr Κουβερτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού σπορέλαιο

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί στο μπόλ του μίξερ, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Πλάθετε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολα. Πιέζετε με τη βοήθεια κουταλιού ώστε να πάρουν κυκλικό σχήμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στη χαμηλή σχάρα στους 180˚C για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακά ή τραγανά θέλετε τα μπισκότα.
Όταν κρυώσουν, λιώνετε την Κουβερτούρα με το Σπορέλαια σε Μπεν Μαρί και βουτάτε μέσα τα μπισκότα.



Σχόλια