Υλικά για 60-70 μπισκότα:
450gr Αλεύρι
150gr αλεσμένους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια..
200gr νηστίσιμη πραλίνα250gr Μαργαρίνη(μαλακωμένη)
200gr Νιφάδες Βρώμης αλεσμένες
150gr Μαύρη ή Καστανή ζάχαρη
120ml δυνατό Espresso
1 baking powder
2 φακελάκια βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε χυμό μισού πορτοκαλιού
Γλάσο
200gr Κουβερτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί στο μπόλ του μίξερ, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Πλάθετε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολα. Πιέζετε με τη βοήθεια κουταλιού ώστε να πάρουν κυκλικό σχήμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στη χαμηλή σχάρα στους 180˚C για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακά ή τραγανά θέλετε τα μπισκότα.
Όταν κρυώσουν, λιώνετε την Κουβερτούρα με το Σπορέλαια σε Μπεν Μαρί και βουτάτε μέσα τα μπισκότα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου