Τούρτα Lila Pause

 Υλικά

Περίπου 300gr Πτι μπερ

1 φλιτζάνι δυνατό καφέ (δεν θα χρειαστεί όλο)

Για την κρέμα 

400ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί

250gr Mascarpone

200gr πραλίνα φράουλα

100gr μαρμελάδα φράουλα

100gr στραγγιστό γιαούρτι


Για την Ganache

130gr σοκολάτα γάλακτος

150gr πραλίνα bitter

100ml κρέμα γάλακτος

Για τα σχέδια 

100gr σταγόνες ροζ 

1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο 


Εκτέλεση 

Ετοιμάζετε την κρέμα ανακατεύοντας όλα τα υλικά. 

Σε τσέρκι, στρώνετε Πτι μπερ και τα βρέχετε με καφέ. 

Απλώνετε την μισή κρέμα. 

Στρώνετε πάνω από την κρέμα Πτι μπερ και τα βρέχετε με καφέ.

Τελειώνετε απλώνοντας την υπόλοιπη κρέμα.

Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε την Ganache σε Μπεν Μαρί. Την απλώνετε πάνω από το γλυκό. Ξαναβαζετε το γλυκό στο ψυγείο. 

Τέλος, λιώνετε τις σταγόνες με το σπορέλαιο σε Μπεν Μαρί και κάνετε σχέδια στο γλυκό. 




Σχόλια