Χαλβάς με espresso και γλάσο

 Υλικά

  • 2 κούπες πολέντα 
  • 1 κούπα σπορέλαιο
Για το σιρόπι 
  • 2 κούπες ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή) 
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 4 κούπες νερό
  • 150ml espresso 
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι 
  • Φλούδα από  1 λεμόνι  
Για το γλάσο 
  • 200gr Κουβερτούρα 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι 
  • 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο 

Εκτέλεση
   
   Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη,το μέλι,την κανέλα, τον espresso και τις φλούδες σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά.Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρετε την πολέντα στο σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.Μόλις αλλάξει χρώμα η πολέντα προσθέτετε σιγά σιγά το σιρόπι.Ανακατεύετε, χαμηλώνοντας την φωτιά μέχρι να πήξει.

Βάζετε τον Χαλβά σε μια φόρμα, τον αφήνετε λίγη ώρα να σταθεί και τον αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. 

Βάζετε όλα τα υλικά για το γλασο σε ένα κατσαρολάκι ή μεταλλικό σκεύος και το  ετοιμάζετε σε Μπεν Μαρί. 
Περιχύνετε τον Χαλβά. 




Σχόλια