Μελομακάρονα



 Υλικά

Ζύμη

2 φλυτζάνια του τσαγιού σπορέλαιο

3/4φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

1/4 φλυτζανιού κονιάκ

το ξύσμα 2 πορτοκαλιών

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

2 φακελάκια βανίλια 

1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή 

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού

1 φλιτζάνι πολέντα ή Σιμιγδάλι ψιλό 

1 φακελάκι baking powder 

Περίπου 6 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σιρόπι

2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη

1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μέλι

2 φλυτζάνια τσαγιού νερό

1 ξύλο κανέλα

λίγα γαρύφαλλα


Για το πασπάλισμα

τριμμένα καρύδια


Εκτέλεση

Διαλύετε την Σόδα στον χυμό. 

Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά όλα τα υγρά με την ζάχαρη και τα μυρωδικά . Στη συνέχεια  προσθέτετε σιγά σιγά πρώτα την πολέντα, μετά το baking powder και το αλεύρι και ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Πλάθετε μελομακάρονα και τα τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα . Ψήνετε στους 175 C για 30'.

Όσο ψήνονται τα μελομακάρονα ετοιμάζετε το σιρόπι , βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 3' . Αφαιρείτε τον αφρό όσο βράζει. 

Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα τα τοποθετείτε σε βαθύ ταψί και τα περιχύνετε με το σιρόπι. τα αφήνετε μέχρι να το απορροφήσουν. 

Τέλος τα βάζετε σε πιατέλες και τα πασπαλίζετε με τα τριμμένα καρύδια

Σχόλια