Κέικ με ινδοκάρυδο

 Υλικά

  • 1 φαρίνα (500 gr)
  • 1 κούπα σπορέλαιο 
  • 4 αυγά 
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 100gr ινδοκάρυδο 
  • 1 κουτάκι πορτοκαλάδα αναψυκτικό 
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα 




Εκτέλεση
Ξεκινάτε χτυπώντας. σε ένα μπολ, με το μίξερ ( στην μεγάλη ταχύτητα) την ζάχαρη το σπορέλαιο και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα- ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το αλάτι. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας εναλλάξ την φαρίνα και την σόδα. Στο τέλος χαμηλώνετε την ταχύτητα και Υλικά

  • 1 φαρίνα (500 gr)
  • 1/4 kgr βούτυρο αγνό
  • 5 αυγά 
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 400 gr πραλίνα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτάκι σόδα ή σουρωτή
Εκτέλεση
Ξεκινάτε χτυπώντας. σε ένα μπολ, με το μίξερ ( στην μεγάλη ταχύτητα) την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τις Βανίλιες και το αλάτι. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας εναλλάξ την φαρίνα και την πορτοκαλάδα. Στο τέλος χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το ινδοκάρυδο. 
Λαδώνετε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε. Στρώνετε καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου με αέρα, για 55'.  Αναποδογυρίζετε το κέικ σε πιατέλα εφόσον κρυώσει.

Σχόλια