Υλικά για το κέικ
250gr ζάχαρη καστανή
250ml σπορέλαιο
4 αυγά
Πουρέ από 300gr τριμμένη και σοταρισμένη κίτρινη κολοκύθα
100gr φαρίνα
1 50gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι baking powder
2 φακελάκια βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
100gr καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την κολοκύθα.
Σε ένα μπολ ρίχνετε την ζάχαρη και το σπορέλαιο κι αφήνετε να μουλιάσει μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα στερεά υλικά (εκτός τα καρύδια)
Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη με το σπορέλαιο και πρόσθετετε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά τα στερεά υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτετε την κολοκύθα και τέλος τα καρύδια.
Βάζετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με 25cm διάμετρο και αποσπώμενο τείχωμα εφόσον την στρώσετε με λαδόκολλα και λαδωσετε ελαφρώς.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα για 55'
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει και το βγάζετε από την φόρμα.
Υλικά για το frosting
250gr Mascarpone
100ml κρέμα γάλακτος
150gr ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα
Εάν θέλετε να βάλετε κι ενδιάμεσα κρέμα, ετοιμάστε διπλάσια ποσότητα
Γαρνίρετε το κέικ και πασπαλίζετε με τριμμένα καρύδια και κουβερτούρα σε νιφάδες .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου