Ριζότο


 Υλικά για 5-6 άτομα 

Ελαιόλαδο 

2 κούπες Ρύζι Arborio

1 κούπα λευκό κρασί

4 κούπες βραστό νερό

1 κουταλιά της σούπας ζωμό λαχανικών σε σκόνη 

Λίγο μαύρο πιπέρι 

500gr λευκά Μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

100 gr τριμμένη Παρμεζάνα ή γραβιέρα

Εκτέλεση

Μουσκεύετε για μισή ώρα το ρύζι σε ένα μπολ.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν.

Σουρώνετε το ρύζι και το προσθέτετε. Σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα το ρύζι και σβήνετε με το λευκό κρασί. Χαμηλώνετε την φωτιά κι όταν απορροφηθεί το κρασί, προσθέτετε λίγο λίγο το νερό και τα μυρωδικά. Βράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά περίπου 20'-25'.

Όταν είναι έτοιμο ενσωματώνετε το τριμμένο τυρί.

Σερβίρετε κατευθείαν. 

Σχόλια