Κέικ Bueno

 Υλικά

  • 1 φαρίνα (500 gr)
  • 1 κούπα σπορέλαιο 
  • 1 κούπα γάλα 
  • 5 - 6 αυγά (αναλόγως το μέγεθος) 
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 250 gr πραλίνα Bueno σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεσμένα φουντούκια 
Εκτέλεση

Ξεκινάτε χτυπώντας. σε ένα μπολ, με το μίξερ ( στην μεγάλη ταχύτητα) την ζάχαρη και το σπορέλαιο, τα αυγά, τις βανίλιες, το αλάτι. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά την φαρίνα εναλλάξ με το γάλα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε την πραλίνα Bueno , συνεχίζετε μέχρι να ενσωματωθεί η πραλίνα. Τέλος προσθέτετε τα αλεσμένα φουντούκια κι ανακατεύετε ακόμη λίγο. 
Βουτυρώνετε μια φόρμα του κέικ ή 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ . Ρίχνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε. Στρώνετε καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου με αέρα, για 50- 55'.  Βγάζετε το κέικ από  εφόσον κρυώσει.
Τρώγεται σκέτο. Μπορείτε όμως να το Γαρνίρετε και με ένα ελαφρύ frosting ή κάποια Ganache. 




 

Σχόλια