Brezel

 


Υλικά

Για τη ζύμη 

50gr νωπή μαγιά

1 κουταλιά της σούπας αλάτι 

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 

1 κούπα χλιαρό νερό

1 κούπα χλιαρό γάλα (μπορείτε να βάλετε και φυτικό)

100gr βούτυρο ή μαργαρίνη

6 κούπες αλεύρι (3 για όλες τις χρήσεις + 3 για τσουρέκια)

Θα χρειαστείτε ακόμη 

1 lt νερό

3 κουταλιές της σούπας σόδα

Εκτέλεση

Ρίχνετε το γάλα και το νερό σε ένα μπολ. Διαλύετε μέσα το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη μαγιά.

Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι. Όταν θα είναι έτοιμη η ζύμη, την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για τουλάχιστον μια ώρα.

Πλάθετε μπαλίτσες.

Βράζετε το νερό με τη σόδα και βάζετε λίγες λίγες τις μπαλίτσες να βράσουν για περίπου μισό λεπτό. Τις βγάζετε από το νερό, τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις χαράζετε σταυρωτά, αν θέλετε τις πασπαλίζετε με χονδρό αλάτι, και τις αφήνετε να φουσκώσουν για περίπου μισή ώρα.

 Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με αέρα για 20 '. 

Σχόλια