Ψωμάκια dinkel


 Υλικά για 18-20 ψωμάκια 

1 φακελάκι Μαγιά ξηρή 
1 κουταλιά της σούπας μέλι 
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
500ml χλιαρό νερό 
Περίπου 900gr αλεύρι  dinkel 

Επιπλέον
Λίγο ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

σουσάμι, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο 

Εκτέλεση 
Σε μια λεκάνη ανακατευετε τη μαγιά, το μέλι, το αλάτι, το ταχίνι και ρίχνετε  το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα, προσθέτετε λίγο από το αλεύρι κι αφήνετε 30' σε ζεστό μέρος. 
Στη συνέχεια ενσωματώνετε το υπόλοιπο αλεύρι ρίχνοντας μικρές και ζυμώνετε με το χέρι. Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμη η ζύμη όταν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να  διπλασιαστεί σε όγκο. 
Ετοιμάζετε μελόνερο με λίγο ζεστό νερό και  το μέλι. 
Ξαναζυμώνετε, κι αν κολλάει, προσθέτετε λίγο ακόμη Αλεύρι. 
Χωρίζετε τη ζύμη σε 18-20 κομμάτια και βρέχετε κάθε κομμάτι με το μελόνερο,το  κυλάτε μέσα στο σουσάμι πιέζοντας να κολλήσει όσο γίνεται περισσότερο σουσάμι(ή σπόροι). Τοποθετείτε σε ταψιά φούρνου στρωμένα με λαδόκολλα, δίνοντας το σχήμα που επιθυμείτε στα ψωμάκια σας. 
Αφήνετε  να φουσκώσουν για 30'.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C με αέρα  για περίπου 25'

Σχόλια