Υλικά
1 κούπα χλιαρό Γάλα
1 αυγό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1/2 κουτ. σούπας αλάτι
1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 kgr αλεύρι για τσουρέκια
200gr αγνό βούτυρο
Εκτέλεση
Ζεσταίνω το γάλα και το ανακατεύω σε λεκάνη με σύρμα με το αυγό, το λάδι, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Διαλύω μέσα στο μίγμα τη μαγιά και προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης . Ανοίγω τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και ρίχνω στην επιφάνεια το βούτυρο το οποίο έχω κόψει σε κύβους. Διπλώνω το φύλλο στα τρία κι από τις δύο πλευρές. Τοποθετώ τη ζύμη στο ψυγείο. Ανά 1/4 της ώρας, τη βγάζω από το ψυγείο, την ανοίγω σε φύλλο και ξαναδιπλωνω. Την διαδικασία αυτή την κάνω 2 φορές. Χρησιμοποιώ τη ζύμη για πίτες ή κρουασάν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου