Υλικά
1/2kgr φύλλο κρούστας
180gr Βούτυρο λιωμένο
Γέμιση
250gr αμύγδαλα τριμμένα
50gr φουντούκια τριμμένα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
3 κουταλιές της σούπας Φρυγανιά τριμμένη
Σιρόπι
450gr ζάχαρη
300ml νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι. Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και τα βράζετε για 3'. Το αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
Για να φτιάξετε τα σαραγλάκια θα χρειαστείτε μία βελόνα πλεξίματος.
Κόβετε τα φύλλα στη μέση. Παίρνετε κάθε μισό φύλλο, το βουτυρώνετε το πασπαλίζετε με 1 κουταλιά της σούπας γέμιση και το τυλίγετε με τη βοήθειά της βελόνας πλεξίματος. Σουρώνετε το τυλιγμένο φύλλο πάνω στη βελόνα, το αφαιρείτε και το κόβετε στη μέση.
Τοποθετείτε τα σαραγλάκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα περνάτε με το λιωμένο βούτυρο που σας περίσσεψε και τα ψήνετε στους 160°C για 45'.
Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι και τα αφήνετε να τραβήξουν το σιρόπι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου