Υλικά για το κέικ
250gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου1 κούπα ζάχαρη
6 αυγά
2 φακελάκια βανίλια
1 κοφτή κουταλιά της σούπας Baking powder
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
1/2 κούπα γάλα
300gr φαρίνα
300gr σοκολάτα γάλακτος κομμένη με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια
Υλικά για το γλάσο
200gr σοκολάτα γάλακτος
75gr βούτυρο
Εκτέλεση
Λιώνετε τη σοκολάτα σε Μπεν Μαρί.
Ετοιμάζετε σε μπολ τα στερεά υλικά: φαρίνα, κακάο, baking powder.
Χτυπάτε, σε μπολ με το μίξερ, τα αυγά, την ζάχαρη, τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα (στη δυνατή σκάλα), θέλουμε ένα αφράτο μίγμα. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά τα στέρεα υλικά, στη συνέχεια το γάλα και στο τέλος ενσωματώνετε την σοκολάτα.
Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα για κέικ .
Προσθέτετε το μείγμα και ισιώνετε καλά.
Ψήνετε για 1 h και 5' σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C με αέρα στην κατώτερη θέση του φούρνου.
Βγάζετε το κέικ αμέσως από το φούρνο. Το αφήνετε να σταθεί για 10' και το βγάζετε από την φόρμα . Όταν κρυώσει το γαρνίρετε με το γλάσο, το οποίο θα ετοιμάσετε σε Μπεν Μαρί.
Χτυπάτε, σε μπολ με το μίξερ, τα αυγά, την ζάχαρη, τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα (στη δυνατή σκάλα), θέλουμε ένα αφράτο μίγμα. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά τα στέρεα υλικά, στη συνέχεια το γάλα και στο τέλος ενσωματώνετε την σοκολάτα.
Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα για κέικ .
Προσθέτετε το μείγμα και ισιώνετε καλά.
Ψήνετε για 1 h και 5' σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C με αέρα στην κατώτερη θέση του φούρνου.
Βγάζετε το κέικ αμέσως από το φούρνο. Το αφήνετε να σταθεί για 10' και το βγάζετε από την φόρμα . Όταν κρυώσει το γαρνίρετε με το γλάσο, το οποίο θα ετοιμάσετε σε Μπεν Μαρί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου