Υλικά
- 1 φαρίνα (500 gr)
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα δυνατό Espresso
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 φακελάκια βανίλια
- λίγο αλάτι
- 300 gr πραλίνα σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Ξεκινάτε χτυπώντας. σε ένα μπολ, με το μίξερ ( στην μεγάλη ταχύτητα) την ζάχαρη και το σπορέλαιο, τον καφέ, τα αυγά, τις βανίλιες, το αλάτι. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά την φαρίνα. Στο τέλος χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε την πραλίνα, συνεχίζετε μέχρι να ενσωματωθεί η πραλίνα.
Βουτυρώνετε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε. Στρώνετε καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου με αέρα, για 55'. Αναποδογυρίζετε το κέικ σε πιατέλα εφόσον κρυώσει.
Υλικά για το frosting
Υλικά για το frosting
250gr Philadelphia
100ml κρέμα γάλακτος
150gr ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα
Γαρνίρετε το κέικ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου