Φωλιές με πραλίνα

 


Υλικά

Φωλιές 

1 πακέτο φύλλο κρούστας

100gr Βούτυρο λιωμένο


Σιρόπι 

2  1/2 κούπες ζάχαρη 

1 1/2 κούπες νερό 

Φλούδα από 1 πορτοκάλι 

Φλούδα από 1 λεμόνι 

1 ξυλάκι κανέλα 


Γέμιση Ganache πραλίνας 

100ml κρέμα γάλακτος 

400gr πραλίνα 



Εκτέλεση 

Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι. Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και τα βράζετε για 3'. Το αφήνετε να κρυώσει. 

Για να φτιάξετε τις φωλιές θα χρειαστείτε μία βελόνα πλεξίματος. 

Παίρνετε ένα ένα τα φύλλα, τα βουτυρώνετε και τα τυλίγετε με τη βοήθειά της βελόνας πλεξίματος. Αφήνετε λίγο φύλλο για να μπορέσετε να δημιουργήσετε την βάση. Σουρώνετε το τυλιγμένο φύλλο πάνω στη βελόνα και το αφαιρείτε. Το στρίβετε να κολλήσουν οι άκρες του να γίνει φωλίτσα. 

Τοποθετείτε τις φωλίτσες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνετε στους 160°C για 45'.

Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι. Τα αφήνετε να τραβήξουν το σιρόπι και τα γεμίζετε με την Ganache πραλίνας που θα ετοιμάσετε σε Μπεν Μαρί. 


* εννοείται ότι μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες γεύσεις γέμισης 


Σχόλια