Ζύμη με γιαούρτι για Κρουασανάκια

 Υλικά 

1 κεσεδάκι Γιαούρτι ζωντανό (240gr) 

1  κούπα χλιαρό Γάλα 

2 αυγά

κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας αλάτι 

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

60 gr νωπή μαγιά

kgr αλεύρι

200gr αγνό βούτυρο


Εκτέλεση 
Ζεσταίνω το γάλα και το ανακατεύω σε λεκάνη με σύρμα με τα αυγά, το γιαούρτι , το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.  Διαλύω μέσα στο μίγμα τη μαγιά και προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης (υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί παραπάνω από 1 kgr αλεύρι). Στη συνέχεια χωρίζω τη ζύμη σε 3 ή 4 δόσεις. Ανοίγω σε χοντρό φύλλο κάθε δόση και ρίχνω στην επιφάνεια το βούτυρο το οποίο έχω κόψει σε κύβους. Τυλίγω το κάθε φύλλο σε φαρδύ ρολό, και αυτό μετά σε σαλιγκάρι, το οποίο πλάθω σε μπάλα. Έτσι το βούτυρο θα πάει παντού. Αφήνω τις μπάλες να φουσκωσουν περίπου 30'. Κάθε μπάλα την ανοίγω σε φύλλο, το κόβω σε τρίγωνα και σχηματίζω με αυτά κρουασανάκια. ( 8 με 12 ανάλογα με το πόσο μεγάλα τα θέλω). Αφήνω τα κρουασανάκια να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 30' και κατόπιν ψήνω στους 190°C με αέρα για 20’ περίπου.


Σχόλια