Cinnamon rolls νηστίσιμα

 Υλικά

Για την ζύμη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κούπα χλιαρό Γάλα αμυγδάλου

80gr λιωμένη μαργαρίνη

1 πρέζα αλάτι

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

3  1/2 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την γέμιση 

80gr μαργαρίνη

50gr αμύγδαλα

50gr καρύδια

1 φακελάκι βανίλια

2 κουταλιές της σούπας κανέλα

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή

Για το γλάσο 

150gr ζάχαρη άχνη

1 φακελάκι βανίλια

4 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου

2 κουταλιές της σούπας λιωμένη μαργαρίνη

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα αμυγδάλου, προσθέτετε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλάτι ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν αρχίσει να σφίγγει η ζύμη, αρχίζετε το ζύμωμα με το χέρι. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα χέρια και το μπολ. 

Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. 

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα Blender και τα κάνετε αλοιφή.

Όταν διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη, την ανοίγετε σε φύλλο περίπου 1/2 εκατοστού. Αλείφετε με τη γέμιση. Τυλίγετε σε ρολό και κόβετε σε περίπου 18 φέτες.

Βάζετε σε ένα στρογγυλό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τις φέτες. Αφήνετε το ταψί σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν τα ρολάκια. Περίπου 30'.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25'.

Περιχύνετε τα ρολακια με το γλάσο μόλις τα βγάλετε από το φούρνο. 

Για το γλάσο

Οσο ψήνονται τα ρολάκια... σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε τη λιωμένη μαργαρίνη με το γάλα αμυγδάλου και πρόσθετετε τη βανίλια και σταδιακά την άχνη μέχρι να ενσωματωθούν. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και μόλις πάρει μια βράση το αποσυ από τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να ψηθούν τα ρολακια 



 


Σχόλια