Πέστο παντζαριού ή Πέστο μελιτζάνας

 


Υλικά για το Πέστο παντζαριού

1 μεγάλο παντζάρι ψημένο στο φούρνο

1 σκελίδα σκόρδου

Χυμό μισού λεμονιού

1/4 ποτήρι ελαιόλαδο

Αλάτι

1 χούφτα καρυδόψιχα


Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά εκτός της καρυδόψιχας στο multi και τα κάνετε αλοιφή. Στο τέλος προσθέτετε την καρυδόψιχα και χτυπάτε για πολύ λίγο, ούτως ώστε να μην λιώσει εντελώς το καρύδι


Υλικά για το Πέστο μελιτζάνας 

Το εσωτερικό μιας ψητής μελιτζάνας

1 σκελίδα σκόρδου

1 φλιτζάνι μαϊντανό 

1/4 ποτήρι ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι 

1 χούφτα καρυδόψιχα


Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά εκτός της καρυδόψιχας στο multi και τα κάνετε αλοιφή. Στο τέλος προσθέτετε την καρυδόψιχα και χτυπάτε για πολύ λίγο, ούτως ώστε να μην λιώσει εντελώς το καρύδι

Σχόλια