Ψωμί με σπόρους


 Υλικά

500ml  χλιαρό νερό

100gr μαργαρίνη

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

300gr αλεύρι Dinkel

Περίπου 600gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα σπόρους (ηλιοσπορο + κολοκυθοσπορο)

Εκτέλεση 

Βάζετε σε ένα μπολ το νερό, τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη κι ανακατεύετε. Διαλύετε μέσα τη μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά τα άλευρα και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια σας και τα τοιχώματα. Τέλος προσθέτετε και τους σπόρους. 

Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα κι αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Περίπου 1/2 ώρα. 

Τη χωρίζετε σε τρία ίσα μέρη και τοποθετείτε το καθένα σε μακρόστενη φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα. Σκεπάζετε τις φόρμες με πετσέτα κι αφήνετε τα ψωμιά να φουσκωσουν για ακόμη 1/2 ώρα. 

Λίγο πριν βάλετε τα ψωμιά να ψηθούν τα αλείφετε με αλατόνερο και τα πασπαλίζετε με σουσάμι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στο πρόγραμμα για ψωμιά, αρχικά στους 220°C για 15' και μετά στους 180°C για 30'.


Σχόλια