Tiramisu χωρίς αυγά

 Υλικά

350-400gr Σαβαγιαρ

500ml σαντιγί φυτική

250gr  Mascarpone

200gr Philadelphia

1 κουτί ζαχαρούχο καραμελωμένο

2 φακελάκια βανίλια

1 κούπα δυνατό καφέ ανακατεμένο με 1 σφηνάκι Κονιάκ



Εκτέλεση 

Ετοιμάζετε την κρέμα, ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη σαντιγί, τα τυριά, το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη. 

Σε ένα μακροστενο πυρέξ στρώνετε σαβαγιαρ και τα βρέχετε με το μίγμα του καφέ. Απλώνετε τη μισή κρέμα. Στρώνετε από πάνω σαβαγιάρ, τα βρέχετε κι απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρισμα. 

Πασπαλίζετε με σκόνη κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα. 


Σχόλια