Υλικά
350-400gr Σαβαγιαρ
500ml σαντιγί φυτική
250gr Mascarpone
200gr Philadelphia
1 κουτί ζαχαρούχο καραμελωμένο
2 φακελάκια βανίλια
1 κούπα δυνατό καφέ ανακατεμένο με 1 σφηνάκι Κονιάκ
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την κρέμα, ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη σαντιγί, τα τυριά, το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη.
Σε ένα μακροστενο πυρέξ στρώνετε σαβαγιαρ και τα βρέχετε με το μίγμα του καφέ. Απλώνετε τη μισή κρέμα. Στρώνετε από πάνω σαβαγιάρ, τα βρέχετε κι απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Πασπαλίζετε με σκόνη κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου