Υλικά
50 gr μαγιά νωπή1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κούπες χλιαρό νερό
2 κούπες χλιαρό νερό
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κούπες αλεύρι Dinkel
1/2 κούπα αλεσμενοι σπόροι (chia, λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, σουσάμι)
1/2 κούπα αλεσμενοι σπόροι (chia, λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, σουσάμι)
1/2 κούπα βρώμη αλεσμένη
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνετε λίγο λίγο το χλιαρό νερό, το ξύδι και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα . Στη συνέχεια ενσωματώνετε τα υπόλοιπα υλικά ρίχνοντας μικρές ποσότητες. Όταν θα έχετε προσθέσει αρκετό αλεύρι, συνεχίζετε ζυμώνοντας με το χέρι. Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμη η ζύμη όταν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί. Η ζύμη είναι αρκετή για 5 μικρά ψωμιά. Τα πλάθετε και τα τοποθετείτε σε ταψιά φούρνου στρωμένα με λαδόκολλα . Τα αφήνετε να φουσκώσουν. Ψήνετε αρχικά στους 220°C για 15' και μετά για 20 'ακόμη στους 180°C.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί. Η ζύμη είναι αρκετή για 5 μικρά ψωμιά. Τα πλάθετε και τα τοποθετείτε σε ταψιά φούρνου στρωμένα με λαδόκολλα . Τα αφήνετε να φουσκώσουν. Ψήνετε αρχικά στους 220°C για 15' και μετά για 20 'ακόμη στους 180°C.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου