Κέικ με βρώμη και γεύση καφέ

 Υλικά 

  • 1 κούπα σπορέλαιο 
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου 
  • 1 κούπα δυνατό καφέ Espresso 
  • 1 κούπα  ζάχαρη (καστανή και μαύρη ανάμεικτη ) 
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού 
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι 
  • 1 σφηνάκι Κονιάκ 
  • 1 baking powder 
  • 1/2 κούπα τριμμένα αμύγδαλα 
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κούπα αλεσμένα αμύγδαλα 


Εκτέλεση
Ξεκινάτε χτυπώντας σε ένα μπολ, με το μίξερ την ζάχαρη με το σπορέλαιο, τα υγρά και τη βανίλια . Προσθέτετε το αλάτι, την σόδα φαγητού και το ξύδι . Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά. 
Λαδώνετε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε. Το ισιωνετε καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C με αέρα, για 50'. 
Το βγάζετε από το φούρνο. Το αφήνετε να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. 
 Προαιρετικά το περιχύνετε με Ganache με ταχίνι 

Σχόλια