Υλικά
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
- 1 κούπα δυνατό καφέ Espresso
- 1 κούπα ζάχαρη (καστανή και μαύρη ανάμεικτη )
- 2 φακελάκια βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 1 σφηνάκι Κονιάκ
- 1 baking powder
- 1/2 κούπα τριμμένα αμύγδαλα
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα αλεσμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Ξεκινάτε χτυπώντας σε ένα μπολ, με το μίξερ την ζάχαρη με το σπορέλαιο, τα υγρά και τη βανίλια . Προσθέτετε το αλάτι, την σόδα φαγητού και το ξύδι . Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
Λαδώνετε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε. Το ισιωνετε καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C με αέρα, για 50'.
Το βγάζετε από το φούρνο. Το αφήνετε να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Προαιρετικά το περιχύνετε με Ganache με ταχίνι
Το βγάζετε από το φούρνο. Το αφήνετε να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Προαιρετικά το περιχύνετε με Ganache με ταχίνι
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου