Υλικά για το κέικ
250gr ζάχαρη
250ml σπορέλαιο
4 αυγά
250gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20gr κακάο σε σκόνη
1 φακελάκι baking powder
2 φακελάκια βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φακελάκι Σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε την ζάχαρη και το σπορέλαιο κι αφήνετε να μουλιάσει μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη με το σπορέλαιο και πρόσθετετε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά τα στερεά υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος τις σταγόνες.
Βάζετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με 25cm διάμετρο και αποσπώμενο τείχωμα εφόσον την στρώσετε με λαδόκολλα και λαδωσετε ελαφρώς.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα για 55'
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει και το βγάζετε από την φόρμα.
Κόβετε το κέικ οριζόντια σε 2 ίσα μέρη.
Υλικά για την κρέμα
250gr Philadelphia
150ml κρέμα γάλακτος
150gr ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι βανίλια
Προαιρετικά 30gr τριμμένη καρύδα.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα
Προσθέτετε εάν θέλετε στο τέλος την καρύδα, ενσωματώνοντάς την με απαλές κινήσεις.
Ganache
100ml κρέμα γάλακτος
200gr Κουβερτούρα
Εκτέλεση
Λιώνετε τα υλικά σε Μπεν Μαρί.
Αλείφετε το κάτω μέρος του κέικ με την κρέμα. Σκεπάζετε με το πάνω μέρος και γαρνίρετε το κέικ με την Ganache.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου