Carrot cake με frosting

 


Υλικά για το κέικ 

250gr ζάχαρη καστανή και μαύρη ανάμεικτη

250ml σπορέλαιο

4 αυγά

300gr τριμμένο καρότο (περίπου 2 μεγάλα) 

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού 

250gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20gr κακάο σε σκόνη 

1 φακελάκι baking powder 

2 φακελάκια βανίλια 

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο 

100gr καρύδια χοντροκομμένα 


Εκτέλεση 

Ετοιμάζετε τα καρότα και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα τρίβετε με λίγη ζάχαρη. 

Σε ένα μπολ ρίχνετε την ζάχαρη και το σπορέλαιο κι αφήνετε να μουλιάσει μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά. 

Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα στερεά υλικά (εκτός τα καρύδια) 

Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη με το σπορέλαιο και πρόσθετετε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά τα στερεά υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτετε το καρότο και τέλος τα καρύδια. 

Βάζετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με 25cm διάμετρο και αποσπώμενο τείχωμα εφόσον την στρώσετε με λαδόκολλα και λαδωσετε ελαφρώς. 

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα για 55'

Βγάζετε το κέικ από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει και το βγάζετε από την φόρμα. 

Υλικά για το frosting 

250gr Philadelphia 

100ml κρέμα γάλακτος 

150gr ζάχαρη άχνη 

1 φακελάκι βανίλια 

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα 


Γαρνίρετε το κέικ 


Σχόλια