Γλυκό ψυγείου μόκα - πραλίνα

Υλικά για 2 μεγάλα μπολ

1 συσκευασία Πτι μπερ
1 συσκευασία oreo
1 φλιτζάνι δυνατό καφέ
500ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
250gr Mascarpone
300-400gr πραλίνα
1 φακελάκι βανίλια
1 κουταλιά της σούπας Espresso στιγμιαίο

Επιπλέον για το γαρνίρισμα 
Ganache 
100ml κρέμα γάλακτος 
250gr σοκολάτα γάλακτος 

Και

100gr λιωμένη λευκή κουβερτούρα 


Παρασκευή 
Χωρίζετε την κρέμα γάλακτος σε δύο μπολ ανάμειξης.
Στο 1ο φτιάχνετε την κρέμα μόκα 
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτετε την βανίλια, τον Espresso, το τυρί Mascarpone και χτυπάτε μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα.



Στο 2ο φτιάχνετε την κρέμα πραλίνα 
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτετε την πραλίνα και χτυπάτε μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα.

Στήσιμο 
Σπάτε τα μπισκότα. 
Καλύπτετε τον πάτο των μπολ σερβιρισματος με Πτι μπερ και τα βρέχετε με  καφέ. Στρώνετε την κρέμα μόκα. Καλύπτετε με σπασμένα oreo. Βρέχετε με καφέ. Στρώνετε με κρέμα πραλίνα.
Γαρνίρετε με Ganache και κάνετε αφηρημένα σχέδια με την λευκή κουβερτούρα. 

Σχόλια