Τούρτα μόκα


Παντεσπάνι (για τσέρκι 22cm ή ταψί καρδιά αντίστοιχου μεγέθους ) 
Υλικά
100gr Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
100gr Ζάχαρη 
1 πρέζα αλάτι 
1 φακελάκι βανίλια 
2 αυγά
75gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
5gr baking powder 
35gr αλεσμένα αμύγδαλα 

Εκτέλεση 

Σε μπολ χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και τα αυγά.

Προσθέτετε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. 

Στρώνετε ένα τσέρκι με λαδόκολλα ή το αλείφετε καλά με βούτυρο. Απλώνετε το μίγμα. Και ψήνετε στους 175°C με αέρα για 30'-35'.

Σιρόπι

Υλικά  

3 κουταλιές της σούπας νερό 

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 

1 φακελάκι βανίλια 

Εκτέλεση 

Τα βράζετε σε κατσαρολάκι να δέσουν 

Και ρίχνετε το σιρόπι πάνω από το παντεσπάνι 


Κρέμα 

Υλικά 

300ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί 

70gr ζάχαρη άχνη 

1 φακελάκι βανίλια 

1 κουταλιά της σούπας Espresso στιγμής (σκόνη) 

200gr Philadelphia 

Εκτέλεση 

Χτυπάτε τα υλικά εκτός από το τυρί κρέμα να γίνουν αφρατη κρέμα. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε ακόμη λίγο.

 

Ganache 

Υλικά

100ml κρέμα γάλακτος 

200gr Κουβερτούρα 

Εκτέλεση 

Ετοιμάζετε τη Ganache σε Μπεν Μαρί. 


Στήσιμο 

Στο κρύο παντεσπάνι αλείφετε την κρέμα δίνοντας το σχήμα που θέλετε. Αφήνετε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει και γαρνίρετε με την Ganache. 



Σχόλια