Τούρτα σοκολάτας

Υλικά
 Βάση:
200gr μπισκότα (πτι-μπερ, Digestive)
80gr λιωμένο βούτυρο
80gr φουντούκια ψημένα
4 κουταλιές της σούπας έτοιμο καφέ Espresso

Κρέμα:
500ml φυτική σαντιγύ
250gr mascarpone
500gr Κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο καραμελωμένο

Ganache 
100ml κρέμα γάλακτος
200gr σοκολάτα γάλακτος


Εκτέλεση
Βάση:
Θρυματίζετε στο multi τα μπισκότα και τα φουντούκια και τα βάζετε σε μπολ. Ρίχνετε μέσα τον καφέ και το βούτυρο. Ανακατεύετε το μίγμα. Στρώνετε ένα τσέρκι με λαδόκολλα, βάζετε μέσα το μίγμα για την βάση και το πιέζετε με τον πάτο ενός ποτηριού. Τοποθετείτε το τσέρκι στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα

Κρέμα:
Λιώνετε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και την αφήνετε για λίγο μέχρι να μην είναι πολύ ζεστή.
Χτυπάτε (σε μπολ) με μιξερ την σαντιγύ, προσθέτετε το ζαχαρούχο,  το τυρί mascarpone και συνεχίζετε ενσωματώνοντας σιγά σιγά την κουβερτούρα.

Ganache
Λιώνετε σε Μπεν Μαρί την σοκολάτα γάλακτος με την κρέμα γάλακτος.


Στήσιμο:
Στρώνετε πάνω στη βάση την κρέμα και πάνω από αυτήν την Ganache. Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.



Σχόλια