Δίχρωμο γλυκό ψυγείου

Υλικά
 Βάση:
200gr μπισκότα (πτι-μπερ, Digestive)
80gr λιωμένο βούτυρο
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού

Λευκή κρέμα:
250ml φυτική σαντιγύ
250gr mascarpone
1 φακελάκι βανίλια
1κουταλάκι του γλυκού espresso στιγμής
1/2 κουτί ζαχαρούχο καραμελωμένο

Σοκολατένια κρέμα:
250ml φυτική σαντιγύ
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
1 φακελάκι βανίλια

Επιπλέον:
1/2 κουτί ζαχαρούχο

Εκτέλεση
Βάση:
Θρυματίζετε στο multi τα μπισκότα. Ανακατεύετε τη πραλίνα με το ζεστό βούτυτρο και τα ρίχνετε μέσα στα μπισκότα. Ανακατεύετε το μίγμα. Στρώνετε ένα τσέρκι με λαδόκολλα, βάζετε μέσα το μίγμα για την βάση και το πιέζετε με τον πάτο ενός ποτηριού. Τοποθετείτε το τσέρκι στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσετε τις κρέμες.

Για τη λευκή κρέμα:
Χτυπάτε (σε μπολ) με μιξερ την σαντιγύ με το καραμελωμένο ζαχαρούχο, τη βανίλια και τον espresso. Προσθέτετε το τυρί mascarpone και συνεχίζετε μέχρι να έχετε μία αφράτη κρέμα.

Για την σοκολατένια κρέμα:
Χτυπάτε (σε άλλο μπολ) με μιξερ τη σαντιγύ με τη βανίλια και προσθέτετε τη πραλίνα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρει να αφρατέψει η κρέμα.

Στήσιμο:
Αλείφετε τη βάση με το καραμελωμένο ζαχαρούχο που κρατήσατε και συνεχίζετε με τη σοκολατένια κρέμα. Βάζετε για λίγο στην  κατάψυξη. Συνεχίζετε απλώνοντας ομοιόμορφα και την λευκή κρέμα. Στολίζετε με φαντασία.........

Σχόλια