Τσουρέκια

Υλικά

2kgr αλεύρι
6 αυγά
130gr νωπή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
375gr βούτυρο λιωμένο
1/2 lt χλιαρό γάλα
Ξίσμα και χυμό 2 πορτοκαλιών
15gr μίγμα (μαχλέπι, κακουλέ, μαστίχα Χίου)
4 φακελάκια βανίλιες
* Όλα τα υλικά εκτός το γάλα και το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το αλάτι, όλα τα μπαχαρικά και το ξίσμα. Τα ανακατεύετε και διαλύετε μέσα τη μαγιά. Προσθέτετε τον χυμό και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι. Όταν έχετε προσθέσει το 1 κιλό από το αλεύρι συνεχίζετε προσθέτοντας εναλλάξ αλεύρι και βούτυρο ζυμώνοντας και τραβόντας την ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αφήνετε την ζύμη στο φούρνο στη βαθμίδα φουσκώματος (40°C) μέχρι να διπλασιαστεί (περίπου 1h 30'- 2h). Πλάθετε τα τσουρέκια σας και τα τοποθετείτε σε ταψιά. Τα αφήνετε στο φο΄ρνο να φουσκώσουν (40°C). Αλειφετε με αυγό το οποίο χτυπάτε με λίγο γάλα ή μια μερίδα εβαπορέ. Ψήνετε σε πρεθερμασμένο φούρνο στους 190°C με αέρα για περίπου 25'.

Σχόλια