Κέικ καρότου νηστίσιμο

Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κουτάκι σόδα
2 φακελάκια βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
3 κούπες αλεύρι Dinkel
2 μέτρια καρότα τριμμένα
100gr καρύδια αλεσμένα
5 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση
Ρίχνετε, εκτός από τα τέσσερα τελευταία υλικά όλα τα υπόλοιπα, σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ για 2'. Στη συνέχεια προσθέτετε τμηματικά τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Χτυπάτε το μίγμα για 1' ακόμη.
Στρώνετε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνετε μέσα το μίγμα και το ισιώνετε.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C με αέρα για 50'.

Προαιρετικά : Γαρνίρετε με νηστίσιμη Ganache με ταχίνι

Σχόλια