Ψωμάκια

Υλικά
1/2lt χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
2 φακελάκια Μαγιά ξηρή
1 κούπα αλεύρι καλαμποκίσιο
2 κούπες αλεύρι Dinkel
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο σουσάμι(περίπου 100gr)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και διαλύετε τη μαγιά και πρόσθετετε σπορέλαιο και τη μαργαρίνη ανακατεύοντας με σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και ζυμωνετε με το χέρι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Πλάθετε ψωμάκια τα οποία ρολάρετε στο σουσάμι.
Τα τοποθετείτε σε ταψιά φούρνου στρωμένα με λαδόκολλα.
Τα αφήνετε τουλάχιστον 30' να φουσκώσουν.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C με αέρα για 25'.
*μπορείτε να φτιάξετε και μικρότερα ψωμάκια μπουκιές, θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο ψησίματος.


Σχόλια