Λαγάνα

Υλικά για 2 μεγάλες και 1 μικρή 
3 φακελάκια Μαγιά ξηρή 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
750ml χλιαρό νερό (ή περίπου 400ml νερό +1 κουτάκι σόδα) 
Περίπου 1kgr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/2 κούπα αλεύρι dinkel 
1/2 κούπα αλεύρι καλαμποκιού 
Επιπλέον
Λίγο ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 πρέζα αλάτι
200gr σουσάμι 

Εκτέλεση 
Σε μια λεκάνη ανακατευετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνετε λίγο λίγο το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα . Ενσωματώνετε το αλεύρι ρίχνοντας μικρές ποσότητες. Όταν θα έχετε προσθέσει αρκετό αλεύρι, συνεχίζετε ζυμώνοντας με το χέρι. Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμη η ζύμη όταν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να  διπλασιαστεί σε όγκο. 
Ετοιμάζετε μελόνερο με λίγο ζεστό νερό, το μέλι και το αλάτι. 
Ξαναζυμώνετε, κι αν κολλάει, προσθέτετε λίγο ακόμη Αλεύρι. 
Χωρίζετε τη ζύμη και βρέχετε κάθε κομμάτι με το μελόνερο,το  κυλάτε μέσα στο σουσάμι πιέζοντας να πάει κολλήσει όσο γίνεται περισσότερο σουσάμι. Τοποθετείτε σε ταψιά φούρνου στρωμένα με λαδόκολλα, δίνοντας το σχήμα που επιθυμείτε. 
Αφήνετε τις λαγάνες να φουσκώσουν για 30'.
Ψήνετε, κάθε λαγάνα ξεχωριστά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στο πρόγραμμα για Ψωμί για περίπου 25'
.
Η ζύμη είναι ιδανική για σπιτικό Ψωμί.


Καλή Σαρακοστή!!! 

Σχόλια