Ζύμη για Πεϊνιρλί

Υλικά 
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 kgr αλεύρι
1 μεγάλο αυγό
250ml χλιαρό γάλα
250ml σόδα
50ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε λεκάνη αναμιγνύετε την μαγιά με το γάλα. Προσθέτετε το αυγό, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Όταν είναι έτοιμη την αφήνετε σκεπασμένη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. 
Πλάθετε μακρόστενες βαρκούλες και τοποθετείτε τυριά κι αλλαντικά που προτιμάτε. Αφήνετε τα Πεϊνιρλί να φιυσκωσουν. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C (στο πρόγραμμα για πίτσα). 
Ψήνετε τα Πεϊνιρλί για περίπου 20' αφού βάλετε λίγο Βούτυρο πάνω από την γέμιση. 

Σχόλια