Ψωμάκια

Υλικά για 24 ψωμάκια 
½ lt  γάλα
3 αυγά
1 κουτ. σούπας αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
50 gr νωπή μαγιά
περίπου 1,100-1,200kgr αλεύρι
200gr βούτυρο λιωμένο 

Εκτέλεση 
Ζεσταίνω το γάλα και το ανακατεύω σε λεκάνη με σύρμα με τα αυγά,τη ζάχαρη και το αλάτι.  Διαλύω μέσα στο μίγμα τη μαγιά και προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι,  εναλλάξ με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης. Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Πλάθω τα ψωμάκια και τα τοποθετώ σε ταψιά φούρνου στρωμένα με λαδόκολλα. (χρειάζονται 2 ταψιά)
Αφήνω τα ψωμάκια να φουσκώσουν για 30'.
Ψηνω στους 200 °C με αέρα για 20'.

*τα ψωμάκια είναι ιδανικά για Burger, sandwich, με γλυκά ή αλμυρά αλείμματα.

Σχόλια