Υλικά
1 συσκευασία Κανταΐφι (450gr)
450gr Mozzarella τριμμένη
150gr Βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 ξυλάκι κανέλα
Χυμός 1/2 λεμονιού
Φλούδα 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζετε σε κατσαρολάκι το σιρόπι. Βράζοντας όλα τα υλικά μαζί. Θα χρειαστούν 5' από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η βράση. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Ανοίγετε το κανταΐφι να αφρατέψει. Σε στρογγυλό ταψί βάζετε λαδόκολλα και απλώνετε το 1/2 κανταΐφι, το οποίο βρέχετε με το 1/2 βούτυρο και το πιέζετε καλά. Στρώνετε ομοιόμορφα τη Mozzarella. Τελειώνετε με το υπόλοιπο κανταΐφι και Βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C με αέρα για 40'-45' να ροδίσει καλά. Όταν είναι έτοιμο, το περιχύνετε κατευθείαν με το κρύο σιρόπι.
Σερβίρετε ζεστό με καρύδια ή τριμμένα φυστίκια Αιγίνης, παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και γλυκό κουταλιού βύσσινο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου