Κιουνεφέ με Mozzarella

Υλικά
1 συσκευασία Κανταΐφι (450gr)
450gr Mozzarella τριμμένη 
150gr Βούτυρο λιωμένο

Σιρόπι 
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό 
1 ξυλάκι κανέλα 
Χυμός 1/2 λεμονιού 
Φλούδα 1 λεμονιού 

Εκτέλεση 
Αρχικά ετοιμάζετε σε  κατσαρολάκι το σιρόπι. Βράζοντας όλα τα υλικά μαζί. Θα χρειαστούν 5' από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η βράση. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. 
Ανοίγετε το κανταΐφι να αφρατέψει. Σε στρογγυλό ταψί βάζετε λαδόκολλα και απλώνετε το 1/2 κανταΐφι, το οποίο βρέχετε με το 1/2 βούτυρο και το πιέζετε καλά. Στρώνετε ομοιόμορφα τη Mozzarella. Τελειώνετε με το υπόλοιπο κανταΐφι και Βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C με αέρα για 40'-45' να ροδίσει καλά. Όταν είναι έτοιμο, το περιχύνετε κατευθείαν με το κρύο σιρόπι. 
Σερβίρετε ζεστό με καρύδια ή τριμμένα φυστίκια Αιγίνης, παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και γλυκό κουταλιού βύσσινο.



Σχόλια