Φουντουκόπιτα

Υλικά 
6 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 ποτήρι φουντούκια
1 ποτήρι φρυγανιά
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
1 φακελάκι Baking powder
2 φακελάκια βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
*προαιρετικά 1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
125gr βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5'(ο χρόνος υπολογίζεται από τη στιγμή που ξεκινάει η βράση)
Πρώτα χτυπάτε από τα αυγά μόνο τα ασπράδια με το αλάτι . Μετά το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίχνετε τα φουντούκια, το αλεύρι με το baking powder, την βανίλια και την κανέλα. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγη φρυγανιά, λίγο από τη μαρέγκα εν'αλλάξ και τέλος το φουντούκι.
Ψήνετε στους 180°C με αέρα για περίπου 40'.
Περιχύνετε το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι

*Προαιρετικά :περιχύνετε με Ganache πραλίνα ή/και Γαρνίρετε σαντιγί.

Σερβίρετε με παγωτό. 

Σχόλια