Banofee

Υλικά
Για την βάση 
250gr digestive
100gr βούτυρο
75gr nutella

Για τις κρέμες 
100gr nutella
100gr τυρί κρέμα
500ml κρέμα γάλακτος φυτική για σαντιγί
1 φακελάκι βανίλια

3 μπανάνες ώριμες κομμένες ροδέλες και βρεγμένες με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο

Εκτέλεση 
Ξεκινάτε με  την βάση. Θρυματίζετε στο multi τα digestive, πρόσθετετε το βούτυρο με την Nutella εφόσον τα λιώσετε σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά και συνεχίζετε για λίγο ακόμη το χτύπημα στο multi.
Στρώνετε στον πάτο ενός τσέρκι 28cm λαδόκολλα και φτιάχνετε την βάση πιέζοντας το μείγμα που ετοιμάσατε καλά σε πάτο και λίγο στα τοιχώματα.
Τοποθετείτε πάνω τις ροδέλες και αλείφετε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Βάζετε το τσέρκι στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσετε τις κρέμες.
Αρχικά ετοιμάζετε την σαντιγί ρίχνοντας μέσα την βανίλια. Την χωρίζετε σε 2ισα μέρη. Βάζετε στο ένα το τυρί κρέμα και φτιάχνετε μια λευκή κρέμα και στο άλλο προσθέτετε την Nutella για την σοκολατένια κρέμα.
Βγάζετε το τσέρκι από την κατάψυξη και αλείφετε πρώτα την σοκολατένια κρέμα και από πάνω την λευκή.


*Αν θέλετε γαρνίρετε... με σπασμένα Caprice ή μπισκότα, τριμμένη  κουβερτούρα, σιρόπι καραμέλα, τρούφα...

Σχόλια