Τσουρέκια νηστίσιμα

Υλικά

2 φακελάκια Μαγιά ξηρή ή 50 gr μαγιά νωπή
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κουτάκι πορτοκαλάδα αναψυκτικό τύπου Fanta 
1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο 
1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι 
1 /2 κουταλιά της σούπας κακουλέ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
2 φακελάκια βανίλια 
200gr λιωμένη μαργαρίνη 
Προαιρετικά λίγο σουσάμι
Περίπου 1 kgr και 300gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση 
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα μπαχαρικά και ρίχνετε λίγο λίγο το χλιαρό νερό , το σπορέλαιο ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα, συνεχίζετε με το αναψυκτικό. Ενσωματώνετε το αλεύρι και την μαργαρίνη, ρίχνοντας μικρές ποσότητες εναλλάξ. Όταν θα έχετε προσθέσει αρκετό αλεύρι, συνεχίζετε ζυμώνοντας με το χέρι. Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμη η ζύμη όταν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. 
Πλάθετε τα τσουρεκάκια και τα τοποθετείτε σε ταψιά φούρνου που στρώσατε με λαδόκολλα (θα χρειαστείτε δύο). Τα αφήνετε να φουσκώσουν για 30'. Τα αλείφετε με λίγο ζαχαρόνερο (1κουταλακι του γλυκού ζάχαρη λίγο νερό)  και τα πασπαλίζετε εάν θέλετε με σουσάμι. 
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C  με αέρα για 25'

Σχόλια