Μπακλαβάς με γεύση Κρήτης

Υλικά 
1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι βανίλια
Κανέλα Κεϋλάνης
Γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο καυτό

Αντί για σιρόπι 
1 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση 
Ανακατέψτε τους ξηρούς καρπούς με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
Χωρίστε τα φύλλα σε τρία ίσα μέρη
Στρώστε σε ένα ταψί φούρνου λαδόκολλα, αλείψτε λίγο ελαιόλαδο και μετά στρώστε ένα ένα  τα φύλλα μέχρι να τελειώσει το 1ο 1/3 των φύλλων. Στρώστε την μισή γέμιση. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το 2ο 1/3 των φύλλων. Στρώστε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώστε στρώνοντας το υπόλοιπο 1/3 των φύλλων.
Χαράξτε την πίτα και περιχύστε με το καυτό ελαιόλαδο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C με αέρα για 25'.
Μόλις ψηθεί ο μπακλαβάς ρίξτ
ε το μέλι προσέχοντας να πάει παντού. 

Σχόλια