Ζύμη για πίτσα




Υλικά

2 φακελάκια Μαγιά ξηρή ή 50 gr μαγιά νωπή
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
750ml χλιαρό νερό
Περίπου 1kgr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή dinkel ή μισό - μισό

Εκτέλεση 
Σε μια λεκάνη ανακατευετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνετε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα . Ενσωματώνετε το αλεύρι ρίχνοντας μικρές ποσότητες. Όταν θα έχετε προσθέσει αρκετό αλεύρι, συνεχίζετε ζυμώνοντας με το χέρι. Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμη η ζύμη όταν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 30'.
Η ζύμη είναι ιδανική για πίτσα, για πίτες με χοντρό φύλλο και για σπιτικό Ψωμί.
Χρησιμοποιήστε την όπως αγαπάτε ♥️

Σχόλια