Σοκολατόπιτα

Υλικά 
250gr βούτυρο αγνό σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φουντούκια ψημένα κι αλεσμένα
1 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
250gr κουβερτούρα κανονική λιωμένη
250gr κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη ή σοκολάτα γάλακτος

Για το γλάσο
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
150 με 200gr κουβερτούρα (διαλέγετε όποια σας αρέσει περισσότερο γευστικά, κατά τη γνώμη μου όμως η κουβερτούρα με γεύση πραλίνα ταιριάζει τέλεια!!!!)

Εκτέλεση 
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί , εκτός από τις κουβερτούρες, στο μίξερ. Προσθέτετε τις λιωμένες κουβερτούρες. Χτυπάτε ακόμη λίγο.
Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί τσέρκι νούμερο 28.
Ψήνετε στους 180°C  για 23'.
Βγάζετε κατευθείαν από τον φούρνο.
Θέλουμε να είναι εσωτερικά ελαφρώς ρευστή.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, την κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει γλάσο.
Περιχύνετε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.

Σχόλια