Κυβάκια γαλοπούλας στο wok

Υλικά
750gr Γαλοπούλα νωπή (στήθος)
1/2 κουταλιά της σούπας μπαχαρικά για πουλερικά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
χυμό 1/2 λεμονιού
1κουταλακι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας Μουστάρδα
100ml λευκό κρασί
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ.
Πλένετε την Γαλοπούλα, την στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας, την κόβετε σε μικρά κυβάκια και τα βάζετε σε πλαστικό δοχείο αποθήκευσης.
Σε ένα μπωλ ετοιμάζετε μίγμα με τα μπαχαρικά, τον κουρκουμά, το λεμόνι, την μουστάρδα και το μέλι.
Ρίχνετε το μίγμα πάνω στα κυβάκια και τα ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το δοχείο στο ψυγείο. Για να σταθεί 1 νύχτα.
Την επομένη θα το μαγειρέψτε ως εξής
Βάζετε σε wok ή αντικολλητική κατσαρόλα ελαιόλαδο ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Αφήνετε να ζεσταθεί. Σωτάρετε καλά σε δυνατή φωτιά τα κυβάκια. Προσθέτετε το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά. Ψήνετε για 30' ή μέχρι να σωθούν τα υγρά και να ροδίσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. να μην καεί.

Σχόλια