Ρυζόγαλο

Υλικά
1 φλιτζάνι Ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 πρέζα αλάτι
4 φλιτζάνια Γάλα φρέσκο
2 Βανίλιες
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση 
Ξεπλένετε το ρύζι και το βράζετε με το νερό σε όχι πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύοντας μην κολλήσει. Μόλις απορροφήσει το νερό, πρόσθετε το αλάτι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και λίγο λίγο το γάλα.
Βράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
Σερβίρετε σε μπολ και πασπαλίζετε με κανέλα.

Υ. Γ.  Αν θέλετε να ξεφύγετε από το συνηθισμένο τρόπο σερβιρίσματος, δοκιμάστε να βάλετε πάνω στο ρυζόγαλο τριμμένο μπισκότο, δημητριακά, κακάο σε σκόνη, σιρόπι καραμέλας.


Σχόλια