Παστίτσιο Ταξίμ

Πρόκειται για ένα παστίτσιο λίγο τεμπέλικο. Όταν το μαγείρεψα πρόσφατα και με ρώτησαν τα παιδιά μου τι θα φάμε , προσπάθησα να τους το περιγράψω, άρχισα να λεω διάφορα όπως: "παστίτσιο μαϊμού ", "παστίτσιο imitation ", "παστίτσιο fake ", "κάτι σαν παστίτσιο ". Οπότε ο ένας γιος μου λέει :" αυτοσχεδίασες δηλαδή ; ε, τότε παστίτσιο ταξίμ". Ταξίμια ονομάζονται οι αυτοσχεδιασμοί στην μουσική, και κάθε μουσικός έχει το δικό του προσωπικό στυλ όταν παίζει ταξίμια.  Έτσι μιας κι ο γιος μου είναι μουσικός έδωσε αυτή την ιδιαίτερη ονομασία. 
Υλικά  
1 φύλλο σφολιάτας 
1 kgr κιμά μοσχαρίσιο 
500ml συμπυκνωμένο  χυμό τομάτας 
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο 
λίγο νερό 
ελαιόλαδο 
1 κουταλιά της σούπας ζωμός λαχανικών σε κόκκους 
250 gr τριμμένο τυρί  ( π.χ. Gouda ή  Regatto)
1lt  γάλα 
1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι 
100 gr βούτυρο αγνό 
3 αυγά 

Εκτέλεση 

Σάλτσα κιμά 
Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρετε τον κιμά με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα μυρωδικά. περιχύνετε με το κρασί,  τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και λίγο νερό . Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να είναι έτοιμος ο κιμάς. 

Κρέμα Μπεσαμέλ 
Σε ένα μπωλ βάζετε λίγο από το γάλα και το ανακατεύετε με το αλεύρι . Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε  μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε  με το βούτυρο. Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε συνέχεια με σύρμα για να μην κάνει κόμπους. Όταν η κρέμα φτάσει σε σημείο βρασμού την αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε τα αυγά  ( χτυπημένα  ). Ανακατεύετε καλά. 

Σε ένα ταψί φούρνου (κατά προτίμηση λίγο βαθύ ), τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί και στρώνετε το φύλλο σφολιάτας,  μετά στρώνετε τον κιμά ομοιόμορφα,  το τριμμένο τυρί για να καλύψετε τον κιμά κσι τέλος την κρέμα μπεσαμέλ. 
Ψήνετε στους 200° βαθμούς με αέρα για 35' περίπου .


Καλοφάγωτο!!!

Σχόλια