Πίτα με κιμά

Υλικά
200gr αγνό βούτυρο λιωμένο
6 φύλλα χωριάτικα
6 αυγά
750gr μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα κερμύδια ή ένα πράσο
250gr φέτα
1 κουτί σουρωτή ή 300ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζωμός λαχανικών σε κόκκους
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμύδι (ή πράσο) με τον κιμά. Προσθέτουμε τον  ζωμό λαχανικών σε κόκκους. Συνεχίζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει  και μετά προσθέτουμε την φέτα τριμμένη. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψί καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο. Στρώνουμε ένα φύλλο. Αλείφουμε με βούτυρο, στρώνουμε το 2ο φύλλο. Απλώνουμε την μισή γέμιση. 3ο φύλλο - βούτυρο.4ο φύλλο - υπόλοιπη γέμιση . 5ο φύλλο - βούτυρο. Καλύπτουμε με το 6ο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα για να κόβονται εύκολα τα κομμάτια μετά το ψήσιμο . Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την σουρωτή (ή το γάλα) περιχύνουμε την πίτα και τελείώνουμε με ό,τι βούτυρο μας έμεινε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 40'.

Η πίτα είναι πολύ χορταστική. Μπορείτε να την συνοδεύσετε με μπύρα ή γιαούρτι ή αριάνι.

Καλή Όρεξη



Σχόλια