Οι αναλογίες είναι ίδιες ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε τα υλικά σας
Υλικά
- 2 φλιτζάνια πολέντα
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 5 φλιτζάνια νερό
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 2 φακελάκια βανίλια
- Λίγα γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη,το μέλι,την κανέλα και την βανίλια σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά.Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρετε την πολέντα στο σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.Μόλις αλλάξει χρώμα η πολέντα προσθέτετε σιγά σιγά το σιρόπι.Ανακατεύετε, χαμηλώνοντας την φωτιά μέχρι να πήξει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου